CDA en D66 willen meer bomen in de provincie

© Utrechts Landschap
PROVINCIE UTRECHT - CDA en D66 willen dat de provincie kijkt naar mogelijkheden om meer bomen te planten in de provincie. Dat blijkt uit vragen die de partijen voorleggen aan de Gedeputeerde Staten.
"Als provincie doen we natuurlijk al veel aan natuurontwikkeling, en inrichting van ons landschap," zegt Derk Boswijk (CDA). "We zien dat heel veel landen volle bak bomen aan het planten zijn, enerzijds tegen klimaatverandering maar ook voor verbetering van de leefomgeving. We zien een rol voor ons als provincie Utrecht om ook een steentje bij te dragen."
Eerder hebben de Provinciale Staten al een motie aangenomen om meer geld vrij te maken voor het planten van bomen. De partijen stellen nu vragen over de planning van de uitvoering. "Ook willen we weten of er grond die in bezit is van de provincie ter beschikking kan worden gesteld," zegt Boswijk. "Daar kunnen we zelf alvast beginnen met bomen planten, want wat ons betreft kunnen we daar niet vroeg genoeg mee beginnen."
Veel grond die de provincie bezit wordt op dit moment verpacht, "maar een heleboel wordt ook niet benut. Je kunt het vaak ook niet gebruiken om de woningnood op te lossen, want dan zit je met dingen als mobiliteit en nutsvoorzieningen. Waarom zou je dan daar niet gewoon bomen planten?"
CDA en D66 willen meer bomen in de provincie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.