Cel en behandeling geëist voor steekpartij Koningsnacht

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - Het OM eist celstraf en behandeling voor de verdachte van een steekincident tijdens Koningsnacht in Utrecht. De 18-jarige verdachte zou een andere jongeman hebben gestoken in een ruzie rondom een paar lachgasballonnen.
De verdachte zou op het Janskerkhof ruzie hebben gekregen met drie jongens met ballonnen. Volgens deze drie werd de verdachte agressief toen zij hem een ballon weigerden. Hij stak daarop het slachtoffer en ontsnapte na een korte vechtpartij. Kort daarna werd hij aangehouden.
Volgens de verdachte begon de vechtpartij eerst. Hij voelde zich bedreigd, trok een mes en zwaaide om zich heen zonder iemand te willen raken. De officier van justitie gaat niet mee in deze versie van het verhaal, en vindt poging tot doodslag bewezen.

VERMINDERD TOEREKENINGSVATBAAR

De officier van justitie eist een werkstraf van 200 uur en een celstraf van 245 dagen, waarvan 200 voorwaardelijk. Ook moet de verdachte in behandeling en krijgt hij een meldplicht en een contactverbod met het slachtoffer.
Het OM beschouwt de verdachte als verminderd toerekeningsvatbaar: in zijn verleden is hij zelf slachtoffer geworden van een geweldsincident, waarbij hij ernstig gewond raakte.
Door dit incident lijdt de verdachte aan fysieke en psychische klachten. Volgens het OM speelde dit een rol bij het steekincident van Koningsnacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.