RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

'Vergeten kinderen' beleven de dag van hun leven in Dierenpark Amersfoort

1/2
AMERSFOORT - Zo'n 20 procent van de Nederlandse gezinnen kan dit jaar niet met zomervakantie. Omdat de ouders geld tekort komen of bijvoorbeeld psychische problemen hebben. Maar niet als het aan Stichting Het Vergeten Kind ligt. Die nam daarom vandaag kinderen uit gezinnen die het wat moeilijker hebben mee naar Dierenpark Amersfoort.

Anton van Veen had dankzij het aanbod van de stichting vandaag zijn handen vol aan dochter Giovanna, die helemaal door het dolle was. Er was in Dierenpark Amersfoort dan ook zóveel te zien voor het kleine meisje. Anton wilde met zijn gezin graag eens een dagje uit maar dat was niet vanzelfsprekend. "Soms gebeuren er dingen in je leven waardoor het toch net even iets anders gaat. En kinderen zijn daar altijd het eerst de dupe van. Dat er dan een organisatie is die zo'n kind toch een dagje plezier geeft: dat vind ik alleen maar mooi."

Margot Ende van Stichting Het Vergeten Kind legt uit waarom een uitje zoals vandaag zo belangrijk is: "In Nederland wonen de gelukkigste kinderen in de wereld. Maar daarom is het zo schrijnend dat zo'n 100.000 kinderen in een thuissituatie zitten die niet gezond en niet positief is."

En ook Anton kan, hoewel hij het hele park door wordt getrokken door zijn blije dochter, het uitje erg waarderen. Ook al is hulp vragen niet altijd even makkelijk: "Misschien dat het ook te maken heeft met je trots als vader. Maar ik vind het mooi dat zo'n organisatie er is. Vooral voor die jongste van me."

Meer informatie over het werk van Stichting Het Vergeten Kind staat op de website van de organisatie.

'Vergeten kinderen' beleven de dag van hun leven in Dierenpark Amersfoort


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht