Boef steekt middelvinger op naar politie en wordt gepakt met auto vol wietplanten

© ANP / RTV Utrecht
BREUKELEN - De politie is gisteravond een man met veel op z'n kerfstok op het spoor gekomen nadat hij zich misdroeg op de snelweg. Op de A2 in de buurt van Breukelen viel hij in eerste instantie op omdat hij de verkeerde rijbaan gebruikte.
Hij reed 110 kilometer per uur op de middelste rijbaan, terwijl 130 was toegestaan. Meerdere auto's haalden hem rechts in, waarop agenten van de Landelijke Eenheid de man naar de rechterkant van de weg maande. Hij beantwoordde dit advies met een middelvinger. De agenten besloten daarom de bestuurder aan te houden. Tot hun verrassing ontdekten ze toen opeens een stuk meer over de man.
Hij had nog voor in totaal 10.447 euro aan boetes openstaan. Zijn bijrijder, een vrouw, bleek ook nog ruim 1900 euro verschuldigd te zijn aan boetes. Later bleek dat er nog meer aan de hand was: achterin de auto lagen namelijk een boel hennepplanten. De man en vrouw wilden die naar België brengen. Ze zeiden dat ze niet wisten dat dat niet mocht.
Uiteindelijk zijn de auto, de drugs en een hoop contant geld in beslag genomen. De identiteiten van de verdachten zijn vooralsnog niet bekendgemaakt door de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.