RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Het kleine DHSC" wint met 6-1 van profs uit Qatar, hattrick van Rodney Sneijder

1/3
UTRECHT - Voetbalclub DHSC uit de Utrechtse wijk Ondiep heeft 6-1 gewonnen van het Qatarese Al-Gharafa. Rodney Sneijder scoorde drie keer tegen de profclub, die door zijn broer Wesley was uitgenodigd.

Voor de wedstrijd hadden de broers van Wesley Sneijder nog weinig vertrouwen in de winst. "Het zal lastig worden, dit is een moeilijke tegenstander," aldus Rodney. "Je probeert natuurlijk altijd te winnen, maar met een gelijkspelletje zou ik al tevreden zijn."

Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door drie goals van Rodney Sneijder, twee van Sercan Kurdal en ťťn van Marley Berkvens. "Geweldig hŤ", zegt voorzitter Hans Berrens, "ik gokte op 1-0."

UITNODIGING
De verschillen kunnen bijna niet groter tussen Qatar en Ondiep: aan de ene kant een rijke oliestaat, aan de andere kant een Utrechtse volkswijk waar honderd mensen bij de voedselbank komen. En toch staan DHSC uit Ondiep en Al-Gharafa vanavond op het voetbalveld tegenover elkaar.

Al-Gharafa is hier op uitnodiging van Wesley Sneijder, die daar voetbalde. Eerder dit jaar was DHSC te gast in Qatar. Toen eindigde de wedstrijd in 1-1. De club uit Qatar is in Nederland voor een trainingskamp, waarbij ze tegen verschillende voetbalclubs als Roda JC en FC Eindhoven spelen. Dinsdag werd pas duidelijk dat DHSC nu een kans krijgt om alsnog de overwinning te behalen.

 Wesley Sneijder praat voor de wedstrijd met zijn oude collega's. Wesley Sneijder praat voor de wedstrijd met zijn oude collega's. | Foto: ANP

"Ik heb er heel veel zin in," zegt Rodney voor de wedstrijd. "Het is al bijzonder dat het tegen de profs is, en natuurlijk de oude ploeg van Wes. En ook omdat het hier bij Utrecht wordt gespeeld natuurlijk."

STICHTING SPORT ONDIEP
Dat de club uit Ondiep vandaag de kans krijgt om tegen een topclub uit Doha te spelen is volgens assistent-trainer heel belangrijk voor de inwoners. "Er lopen hier honderd mensen bij de voedselbank, dat is een groot aantal voor ťťn wijk. Wij zijn dat nooit vergeten, en Wes ook niet."

"Daarom was er drie jaar geleden het initiatief om stichting Sport Ondiep op te roepen, voor sportertjes in de wijk die de ambitie hebben om heel goed te worden, maar niet de financiŽle middelen hebben. Daardoor kunnen wij ze ondersteunen."

Voorzitter Berrens is Wesley enorm dankbaar voor deze kans. "Het kleine DHSC uit de volkswijk Ondiep, die vorig jaar is gepromoveerd naar de hoofdklasse, die mag nu een wedstrijd spelen tegen het grote Al-Gharafa. Dit zijn allemaal cadeautjes, je krijgt elke keer weer een cadeautje van die jongen."

"Hij is heel erg bezig met de wijk Ondiep, met de voetbalvereniging, met de voedselbank. Hij is echt de goededoelenman van Ondiep en Utrecht aan het worden."

Bekijk hier de reportage


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -