Internationale Kattendag: zeventig minuten aan kattenfilmpjes in Utrechtse bioscoop

© Veerle Siebinga
UTRECHT - Liefhebbers van kattenfilmpjes kunnen vandaag een epische ervaring op dit gebied ondergaan in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. De bioscoop doet namelijk mee aan het internationale CatVideoFest. De datum is niet willekeurig: 8 augustus is uitgeroepen tot Internationale Kattendag.
Bezoekers krijgen een compilatie te zien van zo'n zeventig minuten aan video's en animaties waarin katten de show stelen. De zeshonderd kaartjes voor de drie voorstellingen van vandaag zijn allemaal verkocht, zo laat de organisatie weten.
Voor wie achter het nest heeft gevist: niet getreurd. Vanaf 4 oktober zullen er vaker kattenfilmpjes op het witte doek te zien zijn.

WERELDWIJD

Bioscopen over de hele wereld doen aan het evenement mee. Ze doneren een deel van de opbrengst aan lokale organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn en bijvoorbeeld katten opvangen.
Naast het Louis Hartlooper Complex kunnen doen ook bioscopen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden en Hilversum mee aan het internationale CatVideoFest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.