Rechtszaak over doodgereden uitwisselingsstudente van start

© Persbureau Heitink
UTRECHT/DE BILT - Vandaag begint de rechtszaak over het dodelijke ongeluk op de Biltsestraatweg in Utrecht. Op 9 maart van dit jaar werd daar vroeg in de ochtend de 21-jarige Aoife O'Connell aangereden door een auto. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. De 37-jarige bestuurder van de auto reed door, maar meldde zich een dag na het ongeluk alsnog bij de politie. Vandaag staat hij voor de rechter.
O'Connell was een studente aan de Hogeschool Utrecht, maar kwam oorspronkelijk uit Ierland. Daarom duurde het even voordat er contact werd gelegd met haar ouders. Verslaggever Lisanne Rutgers is vanmiddag bij de rechtszaak aanwezig. In de radio-uitzending van deze morgen legt ze uit: "Omstanders zijn de vrouw nog te hulp geschoten om haar te reanimeren maar dat mocht niet meer baten."

BEWIJSMATERIAAL

Direct na het ongeluk deed de politie onderzoek. Daarop werd een auto teruggevonden in Den Dolder. Rutgers: "Die auto wordt nu ook gebruikt als bewijsmateriaal. Aan de beschadiging op de auto kun je zien hoe snel er is gereden bijvoorbeeld."
De grote vraag blijft waarom de man niet stopte na het ongeluk. "Was het schrik of was er meer aan de hand?", vraagt Rutgers zich hardop af. "Misschien had hij drank of drugs gebruikt en vluchtte hij. Dat weten we niet en waarschijnlijk komen we daar vandaag achter."
Verslaggever Lisanne Rutgers vertelt over de rechtszaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.