Agressieve bumperklever stuit per ongeluk op agent: honderden euro's boete

Bumperkleven is een grote ergenis in het verkeer (foto ter illustratie).
Bumperkleven is een grote ergenis in het verkeer (foto ter illustratie). © ANP
VEENENDAAL - Een 25-jarige man had vanochtend moeite om zijn geduld te bewaren op de A12 bij Veenendaal. Hij probeerde zijn voorganger al bumperklevend en gebarend te manen sneller plaats te maken. Helaas voor de bumperklever bleek hij op een agent in een surveillancewagen te zijn gestuit.
"Velen zullen zich herkennen in de rol van deze voorganger, en hebben ook weleens te maken gehad met dit soort agressieve bumperklevers", schrijft politie Veenendaal op Facebook.
Rond 6.30 uur reed de man op de A12 bij Veenendaal. De politieagent was op dat moment met een snelheid van 150 kilometer per uur aan het inhalen. "Toch ging dat nog niet snel genoeg", schrijft de politie. "Hij ging bumper-aan-bumper rijden en drukte zijn voorganger zowat letterlijk aan de kant."
De man zou tijdens het passeren nog enkele boze handgebaren hebben gemaakt om duidelijk te maken dat zijn voorganger sneller plaats had moeten maken. "Zijn boze gezwaai werd beantwoord met een volgteken, en hij kan een boete tegemoet zien van honderden euro's. Zo hopen wij dit gevaarlijke en agressieve gedrag - bovendien verkeersergernis nummer één - aan te pakken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.