Betonblokken voor huis in Overvecht waar auto naar binnen reed

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
UTRECHT - Het huis aan de Neckardreef in Utrecht waar vorige week een auto met hoge snelheid binnenreed heeft een verdedigingslinie. Voor het huis in de wijk Overvecht staan sinds gisteren betonblokken. Na het voorval durfden de bewoners niet meer terug in hun huis.
"We waren al zo lang bang voor een zo'n ongeluk en hebben de gemeente hier voor gewaarschuwd", vertelt Rietje Borm van de Bewonerscommissie. "Dus toen het eenmaal raak was, wilden de bewoners niet meer terug. Ze voelden zich niet veilig. We zijn dan ook blij dat er zo snel betonblokken zijn geplaatst."
Wel vindt ze de grote blokken een beetje saai: "Als de bewoners terug zijn van vakantie gaan we ze schilderen", aldus Rietje. Toch is het hiermee niet afgedaan. "We willen hier een wegversmalling en dat er maximaal dertig gereden mag worden.Eventueel nog camera's en een paar van die bobbels in de weg. Dat is wel veel gevraagd maar we gaan ervoor en zien wel wat er uitkomt."

HARDE KLAP

Het ongeluk gebeurde op 31 juli om 14.30 uur. "We hoorden een hele harde klap", vertelde een buurtbewoonster eerder aan RTV Utrecht. "We dachten eigenlijk dat er auto's op elkaar gereden waren. En toen gingen we buiten kijken zagen we dat ie de tuin ingereden was."
De bestuurder kwam vanaf de Theemsdreef en schoot bij de bocht naar de Neckardreef rechtdoor. De auto ramde een hekje, ging door een tuin en kwam tegen de woning tot stilstand. De bestuurder raakte daarbij lichtgewond.
Een week voor het ongeluk begon de buurt nog een flyeractie uit onvrede over de onveilige verkeerssituatie in hun wijk omdat er veel te hard werd gereden.
Betonblokken voor huis in Overvecht waar auto naar binnen reed

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.