Vandalen houden huis bij kinderboerderij in Griftpark: "Overal lag glas"

© Kinderboerderij Griftsteede
UTRECHT - Bij kinderboerderij Griftsteede in het Utrechtse Griftpark hebben vandalen in de nacht van dinsdag op woensdag flink huis gehouden. Zo werd een kinderfietsje door een ruit gegooid en werden drankflessen kapot geslagen. Ook zijn er indianententen op een nabijgelegen grasveldje kapotgescheurd.
Medewerkers van de kinderboerderij troffen woensdagochtend een ravage van glas aan waardoor ze de hele ochtend de deuren gesloten hielden.
"Het alarm was 's nachts al afgegaan en het raam waar het fietsje door was gegooid was al dichtgemaakt. Maar er lag overal glas. Het was niet veilig om daar kinderen te laten spelen", vertelt dierenverzorgster Carla.
De kinderboerderij is wel vaker doelwit van vandalen. "Dan zetten ze de picknickbank bij de schapen neer bijvoorbeeld. Dat vind ik baldadig maar wat er nu is gebeurd, vind ik echt pure vandalisme", aldus Carla.
Vandaag zal een professioneel bedrijf de laatste restanten glas uit het zand halen. Later op de dag gaat de kinderboerderij aangifte doen bij de politie.
De ravage is nog steeds duidelijk zichtbaar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.