13-jarige Wout fietst van Woudenberg naar Texel om geld op te halen voor diabetes

© Ruben Vos
WOUDENBERG - De 13-jarige Wout Vos uit Woudenberg was vanochtend al vroeg uit de veren. Om 2.30 uur startte hij met een persoonlijke fietstocht om geld op te halen voor zijn ziekte diabetes. Zijn tocht eindigt later vanmiddag op het noordelijkste puntje van Texel.
Helemaal alleen hoeft de Wout het stuk van 163 kilometer gelukkig niet te fietsen. "Mijn vader fietst gezellig mee, waardoor we ook lekker kunnen blijven kletsen", vertelde hij vanochtend op Radio M Utrecht. Wout en zijn vader Ruben hadden de vaart er al goed in en fietsten toen bij IJburg in Amsterdam.
Ruben vertelt over zijn fietstocht op Radio M Utrecht.
Met het ziekenhuis heeft hij afspraken gemaakt over zijn sportieve inspanning. "Ik moet veel blijven eten en met het ziekenhuis heb ik afgesproken om minder insuline te spuiten. Dat zorgt ervoor dat er meer suiker in mijn bloed blijft en daardoor blijf ik hoger in suiker zitten."
Zijn doelstelling was simpel: met 50 euro zou Wout al dik tevreden zijn. Op dit moment heeft hij dat bedrag al ruim binnen. Al meer dan 1.400 euro heeft de 13-jarige Woudenberger opgehaald. Rond 16.00 of 17.00 uur denkt hij aan te komen op Texel.
Wil je bijdragen aan de actie van Wout? Dat kan via de website van Diabeatit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.