Hondenspeelparadijs Bunnik mogelijk gesloten na klachten: "We zijn erg verbaasd"

BUNNIK - Het Hondenspeelparadijs op de Achterdijk tussen Bunnik en Houten is al drie jaar de plek waar trouwe viervoeters naar hartenlust kunnen spelen. Toch lijkt hier binnenkort verandering in te komen na anonieme klachten over het parkeerbeleid.
"De gemeente Bunnik liet ons in een brief weten dat er is geklaagd. We hebben geen idee door wie. Het kwam als donderslag bij heldere hemel. We hebben veel contact met de buren en iedereen helpt mee, dus we waren erg verbaasd", vertelt Gert de Klein, een van de oprichters van het paradijs.
Zijn vrouw en mede-eigenaar Stephanie de Rooij schrok ook van de brief: "We zouden in strijd handelen met het bestemmingsplan. Er was een voornemen tot een dwangsom van 50.000 euro. We hadden twee weken de tijd om erop te reageren", vertelt ze verbaasd.

PETITIE

Hondeneigenaren zijn in actie gekomen tegen de dreigende sluiting van het speelpark. "Ik vind het echt heel erg, mijn hond mag in het bos niet los want dan ben ik 'm zo kwijt. Hier kan dat wel. Daarom ben ik een petitie gestart", vertelt Kimberly Wollaars. "Ik heb al bijna 1600 handtekeningen. Ik wil dat de gemeente ziet dat honden en baasjes hier graag komen."
Het stel krijgt zelfs steun vanuit de lokale politiek. Zo is raadslid Leny Visser (CDA) niet te spreken over de gang van zaken vanuit de gemeente Bunnik. "Het bestemmingsplan voor dit gebied is agrarisch. Het lastige is dat er voor dit soort activiteit geen passende bestemming is. We moeten een gesprek voeren over wat er mogelijk is, vind ik. Een aankondiging tot een dwangsom van de gemeente vind ik een rare manier om het gesprek te beginnen", aldus Visser.
Na het reces zal de gemeente Bunnik naar de zaak kijken. Eigenaren Gert en Stephanie hebben inmiddels hun vakantiegeld besteed aan het inwinnen van juridisch advies.
Het hondenspeelparadijs in Bunnik moet mogelijk sluiten
Verslaggever Lisanne Rutgers ging langs bij het hondenspeelparadijs
Verslaggever Lisanne Rutgers ging langs bij het hondenspeelparadijs

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.