Veroordeeld lid 'tandenstokerbende' meldt zich bij politie

Woensdagochtend viel de politie een huis aan de Professor Buyslaan in Baarn binnen. Mogelijk is er een link met de 'tandenstokersbende'.
Woensdagochtend viel de politie een huis aan de Professor Buyslaan in Baarn binnen. Mogelijk is er een link met de 'tandenstokersbende'. © Caspar Huurdeman
BAARN - Een veroordeeld lid van de zogeheten 'tandenstokersbende' heeft zich vandaag bij de politie gemeld. Een laatste lid van de inbrekersbende is nog voortvluchtig.
Vorige week kregen zeven leden van de jonge inbrekersbende uit Baarn gevangenisstraffen tot 20 maanden opgelegd. De groep maakte gebruik van de zogenoemde tandenstoker-tactiek en zorgde voor een heuse inbraakgolf in de omgeving van Baarn.
Van de zeven verdachten waren er vier minderjarig tijdens de rooftochten. De twee hoofdverdachten, 18-jarige jongens uit Baarn, worden gezien als leiders van de groep. Zij stuurden anderen aan om op verkenning te gaan en verdeelden de buitgemaakte spullen. Zij kregen 20 en 16 maanden jeugddetentie opgelegd.
Woensdagochtend deed de politie een inval in een woning aan de Prof Buyslaan in Baarn. Volgens de Baarnse journalist Caspar Huurdeman is de woning vorig jaar ook binnengevallen; dat was vanwege het onderzoek naar de 'tandenstokersbende'. Het OM kan niet bevestigen of het ingevallen huis de woning is van het betreffende lid van de tandenstokersbende.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.