RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet: 'Gewoon' werken met een steuntje in de rug

1/2
ZEIST - Margreet raakt helemaal thuis in het sociaal werkbedrijf in Zeist. Veel medewerkers voelen inmiddels al heel bekend, maar een groot deel van de organisatie kent ze eigenlijk nog helemaal niet. Al deze mensen werken namelijk wel voor het sociaal werkbedrijf, maar zijn elders gedetacheerd.

IK HOOR ER HELEMAAL BIJ
Neem bijvoorbeeld Niels. Hij werkt bij een congrescentrum in Doorn. Met een kar vol horecabenodigdheden vult hij de keukentjes in de verschillende vergaderruimtes. Heel precies en gewoon in zijn eigen tempo. "Ik hoor er helemaal bij", legt Niels uit. "Ik werk ook graag bij het lunchbuffet, maar soms is me dat wat te druk, dan overleg ik en ga ik iets rustigers doen."

BIGA STEL
Ook Heidi en Dennis werken bij een reguliere organisatie, maar zijn in dienst van de Biga Groep. Dennis werkt bij een telecombedrijf, Heidi rijdt op de heftruck voor Defensie, maar de liefde bloeide op binnen de muren van de werkplaats in Zeist. "Ik vond haar meteen leuk. Haar humor, hoe ze in het leven staat, alles eigenlijk", glundert Dennis. "En vier jaar geleden zijn we getrouwd", vult zijn vrouw Heidi hem aan.

Dennis is opgeleid tot eerste monteur electrische panelen. Qua capaciteiten zou hij het makkelijk redden in het reguliere bedrijfsleven en bij zijn huidige werkgever vragen ze hem vaak om hulp bij complexe klussen. Waarom hij daar dan toch niet werkt? "Ik heb het geprobeerd, maar ik kan niet met de druk omgaan. Je kunt tegen mij niet zeggen "dat moet over een uur af", dat werkt niet. Dat er iemand van de Biga achter me staat, geeft me rust."

Gewoon werken met een beetje extra hulp


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -