RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Slachtoffer autobrand Bertus (75) uit Bunschoten krijgt nieuwe auto

1/2
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Goed nieuws voor de 75-jarige Bertus van Essen uit Bunschoten. Hij krijgt een nieuwe auto. Zijn auto brandde maandagavond uit, mogelijk door brandstichting. En dat was extra vervelend voor Bertus, die zijn auto onder meer gebruikte om zijn zieke vrouw naar het ziekenhuis te brengen.

Na de brand werd er daarom een crowdfundingsactie gestart voor een nieuwe auto voor Bertus. Die stond na 24 uur al op 1340 euro, terwijl 1000 euro het doel was. Autobedrijf Wijnands Autoservice Bunschoten kreeg ook lucht van de actie en besloot te helpen. "Wij hadden een autootje staan hier voor Bertus. Dus wij dachten: 'Die kunnen wij wel schenken.' Toen bleek dat Bertus wel echt een automaat nodig had, en het liefste ook een hoge instap en sowieso stuurbekrachtiging. Dus vandaar dat wij samenwerken met de crowdfunding om de geschikte auto te zoeken. En die hebben wij vanmiddag ook gevonden."

Als het lukt om de overschrijving van de auto op tijd te regelen, wil het bedrijf Bertus maandagmiddag de sleutels geven van zijn nieuwe auto. De autobrand in de nacht van zondag op maandag was de derde voertuigbrand in korte tijd in Bunschoten. Er wordt gedacht aan brandstichting.

 De autobrand zondagnacht legde de auto van Bertus in de as De autobrand zondagnacht legde de auto van Bertus in de as | Foto: Ginopress


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -