Drie aanhoudingen verricht na grootschalige knokpartij in centrum Utrecht

© jeugdagent_utrecht_centrum, Instagram
UTRECHT - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie drie aanhoudingen verricht na een grote knokpartij buiten Tivoli Vredenburg. Daar waren na een feest meerdere vechtpartijen tegelijk gaande. Het geweld keerde zich uiteindelijk ook tegen beveiligers en politieagenten, die de boel probeerden te sussen.
Volgens jeugdagent Daniëlle, die als eerste ter plaatse was, hing er een grimmige en onrustige sfeer buiten het muziekgebouw. Die nacht was er een feest gaande, genaamd 'Vunzige Deuntjes', waardoor er zo'n 1400 mensen in het gebouw waren. Buiten ging het rond kwart over vier in de nacht mis.

HEFTIG

"Toen we aankwamen was het vooral heel onoverzichtelijk door de grote hoeveelheid aan mensen op straat", vertelt Daniëlle. "Er waren meerdere vechtpartijen. Ik weet niet hoeveel mensen er bij betrokken waren. Het ging er even heftig aan toe". In eerste instantie waren alleen de collega's in het centrum opgeroepen. "Wij hebben om assistentie gevraagd en toen kwamen ze vanuit het hele district om te ondersteunen". Hoeveel agenten er ter plaatse waren, is niet duidelijk.
Ze vertelt dat er meerdere beveiligers zijn geslagen. "Een collega te paard kreeg een fles tegen het hoofd. Gelukkig dragen ze allemaal een cap". Doordat de beveiligers en de politie ook doelwit waren van het geweld, voelde de politie zich genoodzaakt om eigen geweldsmiddelen in te zetten. De paarden en ook de wapenstokken zijn daarbij gebruikt.

AANGIFTE

Na enige tijd konden de knokpartijen worden gesust. De politie heeft drie aanhoudingen verricht. Tegen de verdachten is aangifte gedaan. Hoe de knokpartij is ontstaan, is nog niet duidelijk. De recherche is bezig met een onderzoek. Of en hoeveel mensen gewond zijn geraakt, is ook niet duidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.