Provinciale weg tussen Utrecht en Bunnik vanaf vandaag op de schop

Niet tractoren maar fietsers worden 'de baas' op de parallelweg.
Niet tractoren maar fietsers worden 'de baas' op de parallelweg. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
BUNNIK/UTRECHT - De provincie start vandaag met werkzaamheden aan de N411 tussen Utrecht en Bunnik. Er moet een einde komen aan de 'rommelige situatie', die gelukkig nog niet tot veel ongelukken heeft geleid.
Bij restaurant Vroeg komt een geheel nieuw kruispunt. Daardoor wordt het veel overzichtelijker, zegt provinciewoordvoerder Clara van Foreest tegen Radio M Utrecht. "De weg wordt alsmaar drukker en verkeersveiligheid kan altijd beter."

VOORKOMEN OF GENEZEN

Ondanks veel klachten over de veiligheid, zijn er nog geen grote ongelukken gebeurd op de weg. Toch neemt de provincie nu initiatief iets te veranderen. "Het is niet zo dat wij pas wat gaan doen als ergens ongelukken zijn gebeurd."
Naast het nieuwe kruispunt wordt ook de parallelweg aangepakt. Het wordt een zogenoemde fietsstraat. Dat houdt in dat agrarisch verkeer zoals tractoren voortaan 'te gast' is.

OVERLAST WERKZAAMHEDEN

Vooralsnog hebben automobilisten geen last van de werkzaamheden. Vanaf eind september gaat de N411 drie weekenden dicht en dan moeten weggebruikers omrijden. In december moet alles helemaal klaar zijn.
Provincie: "We willen ongelukken voor zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.