Monument overleden tieners in Putten vernield: "Zo respectloos"

De vandalen hebben een flinke paal uit de grond getrokken.
De vandalen hebben een flinke paal uit de grond getrokken. © Facebook Willeke Stoffelsen
AMERSFOORT - Vandalen hebben in Putten de monumenten voor de bij een verkeersongeluk overleden tieners Randy en Kimberly kapotgemaakt. Nabestaanden zijn zo boos dat ze een beloning van 750 euro hebben uitgeloofd voor de tip die leidt naar de dader(s).
Randy (17) uit Putten en Kimberly (18) uit Amersfoort kwamen in 2016 om het leven op de Putterweg. Ze zaten op de fiets toen ze werden geschept door een auto.
Zo'n vier weken geleden werd het monument voor Kimberly gesloopt, zegt de moeder van Randy tegen De Stentor. Nu is ook de herdenkplek van Randy kapotgemaakt. "Eigenlijk was ik hier altijd al bang voor, daarom wilde ik dat monument eigenlijk niet. Nu heb ik twee keer die pijn."
De moeder denkt dat het het werk is van meerdere vandalen. "Er zat een fikse paal met pinnen in de grond. Hier moeten ze met een groep aan hebben lopen rukken, dat kan niet anders."
De ouders van Randy zijn zo boos dat ze een beloning van 750 euro klaar hebben liggen voor de persoon die de gouden tip geeft. Een vriend van de familie heeft een oproep op Facebook geplaatst, die inmiddels ruim duizend keer is gedeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.