Veenendaler mishandeld en beroofd na stapavond, politie zoekt daders

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - Een Veenendaalse man is afgelopen weekend zwaar mishandeld en beroofd bij zijn huis. Na een avondje stappen in het centrum werd hij thuis opgewacht door drie mannen, die hem beetgrepen en op gewelddadige manier aanvielen. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd, rug en been en moest in het ziekenhuis worden behandeld.
Het gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag, iets na middernacht. De man kwam aan bij zijn huis in de J.P.C. Leinweberstraat toen hij op de trap naar zijn voordeur een man met een bivakmuts op zag. Hij werd mishandeld en zijn ketting werd van zijn hals gerukt.
De drie verdachten zijn nog niet gepakt. Er is een summier signalement van de drie jongemannen: twee van hen zijn tussen de 1.60 en 1.70 meter lang en hebben een normaal postuur. Ze droegen allebei zwarte kleding. De derde is ongeveer 1.75 tot 1.80 meter lang. Ook hij droeg zwarte kleding en had handschoenen aan.
Het trio vluchtte na de mishandeling in de richting van het Davidsplein. Het is onbekend waar ze daarna heen gingen. De politie hoopt dat buren camerabeelden hebben waarop de drie te zien zijn.
Ook zouden getuigen informatie kunnen hebben over de fietstocht die het slachtoffer maakte vanaf de kroeg naar huis. De kroeg die hij bezocht was in de Tuinstraat, in het centrum van de stad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.