Instellingen

"Veiligheid Galgenwaard was bij laatste controle in orde"

© Jasper Leunk
UTRECHT - Bij de meest recente veiligheidscontrole van stadion Galgenwaard in Utrecht is door de stadioneigenaar en de Veiligheidsregio Utrecht alles gecontroleerd en bleek alles conform de normen en regelgeving. Dat laat een woordvoerder van de Utrechte voetbalclub aan RTV Utrecht weten. Die controle vond in februari plaats.
Afgelopen weekend stortte een deel van het dak van het AZ-stadion in elkaar. Veel Utrechtse voetbalsupporters spraken daarna hun zorgen uit omdat stadion Galgenwaard destijds door hetzelfde bouwbedrijf is opgeleverd.
"We wachten de onderzoeksresultaten in Alkmaar af en aan de hand daarvan kunnen we bekijken of extra onderzoek vereist is. Dat krijgen we via de KNVB te horen", laat een woordvoerder van FC Utrecht weten.

STADIONDIRECTEUR

Volgens stadiondirecteur Jan Spelt is er geen enkele reden tot paniek. "Het incident heeft natuurlijk onze aandacht en ook ik lees via de media dat de deskundigen over elkaar heen beginnen te rollen, maar dat is naar mijn idee wat voorbarig. Het is beter dat de oorzaak eerst wordt achterhaald, want dat geeft ons ook weer een aanknopingspunt."
Of Spelt het stadion extra gaat laten controleren, weet hij nog niet. Volgens hem wordt het voorval bij AZ binnenkort nog wel intern besproken bij FC Utrecht. "Dit incident betekent niet dat alle stadions onveilig zijn. Gelukkig is het in Alkmaar goed afgelopen, maar dit had niemand voorzien. Maar je moet er wel lering uit trekken."

WEDSTRIJD

In het AZ-stadion worden voorlopig geen voetbalwedstrijden gespeeld en dat betekent dat de voetbalclub uit Alkmaar moet uitwijken naar andere stadions. Zo is FC Utrecht benaderd om de wedstrijd AZ-Mariupol van aanstaande donderdag in stadion Galgenwaard te laten spelen. De club was akkoord, maar de autoriteiten hebben daar echter geen toestemming voor gegeven uit angst voor ongeregeldheden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.