Urenlange zoektocht naar inbrekers in Soest en Baarn vooralsnog zonder succes

© Caspar Huurdeman
BAARN/SOEST - De politie is al sinds vanochtend op zoek naar drie inbrekers die een huis binnen wilden dringen in Soest. Een vierde verdachte is al wel ingerekend.
De mannen sloegen rond 8.45 uur toe bij een huis aan de Hellingweg. Toen ze werden betrapt, gingen ze ervandoor in een auto met een Frans kenteken. Ze reden in de richting van Baarn.
In de omgeving van de Amsterdamsestraatweg/Hilversumsestraatweg vervolgden ze hun vlucht te voet. Een van de verdachten werd toen opgepakt, maar de drie anderen ontkwamen. Een helikopter vloog zo'n drie uur boven Soest en Baarn, maar zonder succes.
Agenten postten in Baarn op een aantal plekken om de dieven in te kunnen sluiten. Ook werden leegstaande woningen doorzocht. De zoektocht werd in de loop van de middag grotendeels gestopt, maar rond 15.00 uur kwam opeens een melding van een rennend persoon in de buurt van Paleis Soestdijk, bij het Paardenbos. Dus is de klopjacht weer hervat.
Agenten kamden grote delen van Baarn en Soest uit, maar zonder succes.
Agenten kamden grote delen van Baarn en Soest uit, maar zonder succes. © Caspar Huurdeman
Er is een signalement van een van de voortvluchtigen. Hij zou rond de 23 jaar zijn, heeft een licht getinte huidskleur en draagt een wit shirt dat onder de modder zit. Van de overige verdachten is niet duidelijk hoe ze eruit zien, zo zegt een woordvoerder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.