Opnieuw veroordelingen vechtpartij Kanaalstraat

UTRECHT - De politierechter heeft een Utrechter en een Culemborger die agenten te lijf gingen tijdens een grote vechtpartij op de Kanaalstraat veroordeeld tot celstraffen van twee maanden waarvan 51 dagen voorwaardelijk en één maand waarvan 21 dagen voorwaardelijk. Ook kregen beide mannen taakstraffen van respectievelijk 150 en 100 uur.
De vechtpartij in april van dit jaar ontstond na de aanhouding van een man die een vrouw lastig viel. Omstanders gingen zich er mee bemoeien waarna het compleet uit de hand liep. De beide mannen van 19 en 23 zijn te zien op beelden van omstanders en beveiligingscamera's in de Utrechtse winkelstraat.
Eén van hen zou met een karatetrap een agent hebben geraakt die geknield op de grond zat. Tijdens de zitting was daar volop discussie over. De verdachte beweert dat hij ongelukkig viel toen hij zijn moeder wilde beschermen met wie hij een zeer hechte band heeft. Ze zou even daarvoor een klap van een agent hebben gehad waarop haar zoon reageerde. Volgens de Officier van Justitie was zijn moeder echter totaal niet in gevaar.

REFLEX

De andere verdachte zou in het tumult ook slaande bewegingen richting de agenten hebben gemaakt. Zelf verklaart hij dat dit in een reflex gebeurde en dat hij de dienders juist wilde beschermen tegen de boze menigte. Hij zou belagers van de agenten hebben geslagen en geschopt. De rechter gelooft daar niets van. Eén van de surveillanten kreeg forse tikken en vertelde tijdens de zitting dat hij nog altijd last heeft van zijn arm en dat hij erg bang was.
Omdat de opgelegde celstraffen gelijk staan aan de periode in voorarrest hoeven de mannen niet de gevangenis in. Begin juli werd een andere verdachte ook al veroordeeld tot een celstraf voor zijn aandeel in de vechtpartij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.