RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Acht jaar cel en tbs voor doodslag op schoonmoeder in Overvecht

UTRECHT - De 33-jarige Utrechter Kevin N. krijgt acht jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het zwaar mishandelen van en doodslag op zijn schoonmoeder, de 58-jarige Soraya Gooyer. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie twee weken geleden.

De rechtbank in Utrecht vindt bewezen dat N. het letsel heeft toegebracht waaraan de vrouw is bezweken, onder meer omdat zijn DNA op de hals van het slachtoffer is aangetroffen.

De twee zussen Nadia (31) en Nicole (33) en haar partner Patrice C. (43) kregen respectievelijk drie maanden, twee maanden en zes weken voor medeplichtigheid aan de mishandelingen. Omdat ze langer in voorarrest hebben gezeten hoeven ze niet terug de cel in.

ERNSTIG LETSEL

Soraya Gooyer werd in oktober 2017 dood gevonden in haar flat in de wijk Overvecht. Ze stierf door onder meer "samendrukkend geweld" op haar hals en kaak. N. heeft haar 's nachts gedood terwijl de anderen sliepen, stelt de rechtbank. N. heeft "op een gruwelijke wijze een einde gemaakt aan het leven van zijn schoonmoeder". Uit het ernstige letsel over het hele lichaam bleek later dat de vrouw een lange periode ernstig is mishandeld.

De moeder woonde samen met de twee stellen, een gehandicapt zusje en twee honden. Er waren geldproblemen, niemand werkte, de schoonzonen gebruikten drugs of drank en er was vaak ruzie. Eerder stelden onderzoekers al vast dat Kevin N. een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis heeft. Nicole H. en Patrice C. zijn zwakbegaafd. Nadia H. is opgegroeid in een zwak sociaal milieu met twee alcoholverslaafde ouders en twee verstandelijk beperkte zussen.

De vier verdachten verklaarden eerder dat er de bewuste avond ruzie was met moeder, omdat ze niet wilde eten. Soraya Gooyer werd vervolgens geslagen. De verdachten zeiden dat ze daarna gingen slapen en volgende ochtend hun moeder dood vonden. Ze lieten haar achter en vertrokken.

BEANGSTIGEND

De rechtbank stelde dat de laatste periode van het leven van Gooyer "beangstigend, bedreigend en vernederend" moet zijn geweest, terwijl haar dochters juist voor haar hadden moeten zorgen. "Er was sprake van een beklemmende en bedreigende gezinsdynamiek. Het is des te erger omdat ze de verdachten onderdak had geboden toen ze dat nodig hadden", zei de rechter.

Kevin N. heeft toegegeven dat hij zijn schoonmoeder meerdere keren heeft geslagen, maar volgens hem ging dit om zachte klappen. Hij bleef stellig ontkennen dat hij haar had gedood. Dat zijn DNA op de hals van Soraya Gooyer zat, kwam volgens hem omdat hij eerder die avond de hand van haar had vastgehouden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -