Amersfoorter (31) voor de rechter vanwege beledigen en belagen van Özcan Akyol

© ANP
AMERSFOORT - Een 31-jarige man uit Amersfoort die wordt verdacht van het beledigen en belagen van schrijver en columnist Özcan Akyol komt dinsdag voor de politierechter. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving van De Stentor.
De online beledigingen vonden in de eerste drie maanden van dit jaar plaats. De verdachte werd op 26 maart aangehouden. Akyol liet eerder weten dat de bedreigingen in de trant waren van 'ik kom je opzoeken'. Ook de kinderen van Akyol werden in de dreigementen aangehaald.
Volgens de politie bleek uit onderzoek dat de verdachte meer mensen online zou hebben beledigd. Het OM kan daar inhoudelijk niet verder op ingaan. "Daar komt inhoudelijk meer duidelijkheid over tijdens de zitting", zegt een woordvoerder van het OM.
Akyol reageerde in De Stentor, waar hij voor schrijft, op de zaak van dinsdag. "Ik ben vooral benieuwd hoe ver iemand mag gaan in het beledigen en belagen van een columnist vanwege diens opvattingen. Wat dat betreft denk ik dat de uitspraak van de rechter in deze zaak heel interessant is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.