RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bloemencorso Leersum moet het dit jaar met minder bloemen doen: "Een drama"

LEERSUM - De bloemen voor het jaarlijkse bloemencorso van Leersum komen vandaag binnen. De bouwers van de praalwagens wachten met smart op de dahlias waarmee ze de wagens versieren. Helaas moeten zij het door een tegenvallende oogst dit jaar met een stuk minder bloemen doen.

"Dit jaar was een drama," zegt Hans Charvat, voorzitter van de commissie. "Het was te droog en door de koude nachten kwamen de knoppen niet uit. We komen dit jaar zo'n driehonderdduizend bloemen te kort. Dat is nogal een gat."

Dat gat moeten de bouwers nu op een creatieve manier opvullen. "Dat doen ze met andere middelen," zegt Charvat. "Als commissie hebben wij daar weinig inbreng in, maar ik heb al dingen als groente, fruit, andere bloemsoorten en dode materialen gehoord. De creativiteit ligt bij de bouwers."VOORPROGRAMMA
Het bloemencorso wil elk jaar vernieuwen. Dit jaar wordt dat niet alleen gedaan met creatieve noodoplossingen: "We hebben een parcours van 1560 meter lang," zegt Charvat. "Voordat de stoet vertrekt hebben we daar een showprogramma met muziek."

Aan het bloemencorso doen 39 praalwagens mee. Naast "eeuwige eer en roem" kunnen zij geldprijzen winnen die zij voor de wagen van vorig jaar kunnen gebruiken. Het corso vindt 17 en 18 augustus plaats.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -