Veilig Verkeer Nederland gaat samenwerking met Uber aan

© VVN
AMERSFOORT - Veilig Verkeer Nederland en Uber zijn een driejarig samenwerkingsverband aangegaan. De verkeersveiligheidsorganisatie uit Amersfoort start samen met de multinational campagnes om de verkeersveiligheid onder zowel de taxichauffeurs als de maaltijdbezorgers van Uber Eats te verbeteren.
De taxichauffeurs zijn al begonnen met een cursustraject, bestaande uit discussieavonden en een praktijkcursus. De maaltijdkoeriers krijgen een fietspakket met een set reflectoren, fietsverlichting, een fietsbel en een telefoonhouder.

COMMERCIE EN VEILIGHEID

Uber betaalt voor het partnerschap. "Wij stoppen daar natuurlijk tijd in en als commitment vragen wij daar een bedrag voor", zegt Rob Stomphorst, woordvoerder van VVN. "Ieder partnership dat VVN sluit met A-merken heeft een 'maatschappelijk ondernemen' tintje. Dat betekent dat bedrijven investeren in veiligheid, dat kan om een training gaan tot een internetpresentatie met afspraken over bijvoorbeeld niet bellen in de auto."
Daarnaast mag Uber dankzij de samenwerking het logo van Veilig Verkeer Nederland gebruiken in hun communicatie en dat heeft weer commerciële voordelen. "Ons gaat het puur om het bevorderen van de verkeersveiligheid in Nederland. Ieder mens of ieder bedrijf dat daarvoor zijn nek wil uitsteken is van harte welkom", zegt Stomphorst.
De samenwerking is tot stand gekomen toen Uber in opspraak kwam na een reeks ongelukken. VVN zocht contact met Uber en was verbaasd over de snelheid waarmee de taxidienst reageerde. Volgens Stomphorst nam Uber snel concrete maatregelen. Zo werd de minimumleeftijd van chauffeurs verhoogd van 18 naar 21 jaar. "Dan neem je al veel risicofactoren weg", zegt Stomphorst.
VVN vertrouwt er op dat Uber zelf de verantwoordelijkheid neemt om de veiligheid blijvend te verbeteren. "Dat is het mooist", zegt VVN-woordvoerder Stomphorst. "Het bedrijf regelt zelf hoe ze dat intern aanpakt. De app waarmee chauffeurs ritten binnen krijgen wordt bijvoorbeeld aangepakt. Dat ondernemen ze zelf, wij geven ze wel tips en hints wat ze daar in kunnen doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.