RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bekende kroegbaas Ries de Winter van café Nieuwe Dikke Dries overleden

UTRECHT - Bekende kroegbaas Ries de Winter van café Nieuwe Dikke Dries in Utrecht is overleden. Zijn zoon Dries de Winter schrijft op Facebook dat "deze ouwe kroegbaas zich gaat aansluiten in de stamkroeg van de hemel."

De Winter overleed na een ziekbed. Gisteren ging hij plots hard achteruit en moest hij aan de beademing. "Zijn lichaam deed niet meer waar wij op hoopten. Vandaag is hij zonder verdere pijn, en zonder zich er bewust van te zijn, overleden", schrijft zoon Dries.

Ries de Winter opende in 1975 Nieuwe Dikke Dries aan het Oudkerkhof. In 2000 werd dit café door zijn zoon Jos overgenomen.

Ries kwam zelf ook uit een horecafamilie. Volgens de Cafékrant gaat de geschiedenis van Dikke Dries in Utrecht terug naar 1937. De opa van Ries begon toen Ouwe Dikke Dries in Wijk C. Hij werd opgevolgd door zijn zoon Joop, die vervolgens zag dat zijn twee zonen Ries en Tonny in de Utrechtse horeca begonnen.

"Deze ouwe kroegbaas gaat zich aansluiten in de stamkroeg van de hemel. Lieve papa, veel plezier daar en die gasten hadden al een plekje aan de stamtafel gereserveerd. Wat zal je weer een lol hebben met al die gasten! Wij zullen je missen.. lieve papa rust zacht", besluit zoon Dries het verdrietige bericht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht