Verstandelijk beperkten feesten onbezorgd op FrankLin Festival in Soest

© Pixabay
SOEST - Voor het eerst vindt dit weekend op zondag het FrankLin festival plaats in Soest. Het is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.
Het festival is georganiseerd door een echtpaar uit Soest, Frank en Linda van Vugt. "Vandaar de naam Franklin", zegt Linda van Vugt. Het echtpaar heeft samen de stichting Franklin opgericht en organiseert reizen en andere evenementen voor mensen met een verstandelijke beperking.

FESTIVAL

Dit jaar besloten ze onder meer een festival te organiseren en dat vindt zondag plaats. "Het is er veilig voor onze bezoekers, in de zin dat het een omringd terrein is en ze vrij rond kunnen lopen", legt Linda uit. "Verder zijn er veel vrijwilligers zodat ze constant geholpen kunnen worden. Woongroepen hoeven alleen het vervoer te regelen naar het terrein en dan vangen wij ze op. Zo kunnen ze echt feesten."
Aan muziek geen gebrek tijdens het festival, legt Linda uit. "We trappen af met de feestneuzen de Deurzakkers, die doen ook nog steeds mee", lacht ze. "Verder komen Frans Duijts, Monique Smit, Dries Roelvink en One, Two, Trio."

STICHTING FRANKLIN

Het echtpaar startte in 2015 met de stichting. Linda heeft een achtergrond in toerisme en zag dit als een droom die uit komt. "Ons doel is het organiseren van reizen voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we met hart en ziel, echt vanuit een familiegevoel. Frank en ik gaan meestal mee zodat iedereen onbezorgd kan genieten."
Aankomende zondag start het festival om 14.00 uur in het openluchttheater Cabrio in Soest. Het duurt tot 20.00 uur. Linda verwacht zo'n vijfhonderd bezoekers. Kaartjes zijn nog te koop via de website van Stichting Franklin.
Linda van Vugt vertelt over het festival.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.