Celstraf geëist voor mishandeling met krik en schroevendraaier in Utrecht

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT/MIJDRECHT - Een vader en twee zonen uit Mijdrecht hebben straffen tegen zich horen eisen voor openlijke geweldpleging in Utrecht. Het slachtoffer liep een hersenschudding, verwondingen aan hoofd en handen en een steekwond in het bovenbeen op.
De aanleiding van het geweld in 2017 was een geldconflict tussen de oudste zoon, destijds 17 jaar oud, en zijn toenmalige werkgever. De vader en het jongste broertje van 14 jaar stapten daarop in de auto naar Utrecht om verhaal te halen.
De vader en de oudste zoon zouden met een krik op het hoofd van het slachtoffer hebben geslagen. Ook probeerden ze hem in het bovenlijf te steken met een schroevendraaier. Volgens de officier van justitie is poging zware mishandeling bewezen voor de vader en de oudste zoon. Alledrie de verdachten zouden schuldig zijn aan openlijke geweldpleging.
De vader hangt een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk, boven het hoofd. De oudste zoon heeft een maand voorwaardelijke jeugddetentie en 80 uur werkstraf tegen zich horen eisen. Voor de jongste zoon komt de eis neer op 35 uur onvoorwaardelijke leerstraf en 25 uur voorwaardelijke werkstraf. Als bijzondere voorwaarde zou hij onder toezicht komen te staan en begeleiding moeten krijgen. Het slachtoffer kan ook een schadevergoeding van 38.000 euro krijgen.
De uitspraak volgt over twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.