Flyeraar zaait onrust met brief over 'aanslag' in Den Dolder

© ANP / RTV Utrecht
DEN DOLDER - Een onbekende man in Den Dolder heeft voor onrust gezorgd door een brief te verspreiden. Daarin zou namens bezorgde medewerkers van de psychiatrische kliniek in het dorp worden gewaarschuwd voor een aanslag door een van de patiënten.
De brief is ondertekend door 'een groep bezorgde medewerkers van de WA Hoeve'. Dat is opvallend, want hoewel het terrein in de volksmond soms nog zo wordt genoemd, wordt die naam al sinds de jaren '90 niet meer gebruikt door de zorginstelling, die nu Fivoor heet.
In de rommelig opgemaakte tekst staat een verhaal over een 'levensgevaarlijke patiënt', die voorbereidingen zou doen voor een aanslag met meerdere wapens. De oproep luidt: "U wordt dringend aangeraden zich de komende weken niet op straat te begeven en in huis de ramen en deuren te sluiten."
Een woordvoerder van de politie laat weten dat agenten vanmiddag naar Den Dolder zijn gegaan omdat er melding was van een man die verward gedrag vertoonde. Bij aankomst was de flyeraar gevlogen. De politie is nog steeds op zoek naar de briefbezorger en wil graag met hem in gesprek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.