Wesley Sneijder wil aan de slag als spelersbegeleider

© RTV Utrecht
UTRECHT - De net als voetballer gestopte Wesley Sneijder barst van de toekomstplannen. In een interview met De Telegraaf zegt de Utrechter dat hij op termijn "zeker trainer" wil worden. Maar eerst wil hij zijn ervaringen op het veld op een andere manier inzetten.
"Ik wil spelers gaan begeleiden," zegt de voormalig international tegen de krant. "Maar met mijn ervaringen als Champions League-winnaar en WK-finalist dan ook in het héle traject. Alles wat ikzelf heb meegemaakt - van aan de top komen tot er blijven, van voeding tot gerichte extra training, van WK-finalespanning tot de omgang met pers, van door betalingsproblemen bij Inter worden weggepest tot het heldenonthaal in Madrid, Milaan en Istanbul - kan ik op die gasten overbrengen."

ALLEEN

Sneijder kiest er daabij bewust voor om niet bij zijn zaakwaarnemer Guido Albers in dienst te gaan. "Het zelf doen hoort bij mij. Ik doe het ook alleen, wil het maximale uit mezelf halen en als ik hulp nodig heb, schakel ik uiteraard specialisten in."
Voetballers heeft hij nog niet gestrikt. "Omdat niemand nog weet dat ik dit ga doen," zegt hij. Wel weet Sneijder welke type spelers hij zelf zoekt. "Spelers die extra begeleiding nodig hebben en daarvoor openstaan, wil ik graag helpen en als bekroning uiteindelijk wegbrengen naar een mooie club. Ik ga geen jongens benaderen of afpakken van andere agenten."
De voormalig international denkt zich te onderscheiden op basis van zijn ervaring. "Zo kan ik uitleggen dát en hoe ik de Champions League- en WK-finale als een gewoon wedstrijdje benaderde en ik op mijn eigen kwaliteiten vertrouwde. Ondanks het feit dat er wereldwijd twee miljard mensen keken."

GALGENWAARD

Een kantoor heeft Sneijder overigens al wel. De oud-international heeft een eigen skybox op de vierde etage in stadion Galgengwaard. Ondanks dat hij geen FC Utrecht-verleden heeft, voelt hij zich wel een echte Utrechter. "En waar kun je dan beter zitten als je zaken gaat doen in de voetballerij? Je moet het gras ruiken, de doelen zien."
In het gesprek met De Telegraaf onthult Sneijder ook dat hij de afgelopen maanden nog door verschillende clubs was benaderd om daar zijn carrière voort te zetten. Hij besloot niet meer op deze aanbiedingen in te gaan omdat naar eigen zeggen het "heilig vuur" was gedoofd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.