Joggende vrouw aangerand in Utrecht

UTRECHT - In Utrecht is een joggende vrouw aangerand in de buurt van het Ledig Erf en de Tolsteegsingel. De politie neemt de zaak hoog op, ook omdat er zaterdag bij de Brennerbaan in Lunetten op soortgelijke wijze een vrouw is aangerand.

ACHTERVOLGD

Dinsdagmorgen rond half zeven was eem 44-jarige Utrechtse aan het joggen over de Maliesingel en de Tolsteegsingel. Op een gegeven moment passeerde ze een man. De man liep achter haar aan en probeerde contact met de vrouw te maken. Ze gaf aan te willen joggen en geen interesse te hebben in een gesprek.

WORSTELING

Bij het Ledig Erf keek de Utrechtse vrouw achterom en zag ze de man niet meer achter haar aanlopen. Even later ontdekte de vrouw plotseling dat de man toch weer achter haar aanliep. De man zei niets maar greep de vrouw vast en betastte haar. Hierdoor ontstond een worsteling waarbij de vrouw en man op de grond vielen. Hier ging de man op grove wijze door met het betasten van het slachtoffer.

GETUIGEN

De vrouw begon te gillen en probeerde al vechtend van haar belager af te komen. Tijdens de worsteling kwam een man op een fiets langsrijden. Vermoedelijk heeft jok iets geroepen. Ook een automobilist stopte even maar reed daarna door. De vrouw zag hierdoor wel kans om te vluchten. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanranding en in het bijzonder naar de getuigen op de fiets en in de auto.

SIGNALEMENT AANRANDER

Het signalement van de verdachte luidt: man, vermoedelijk van Marokkaanse afkomst, tussen de 25 en 30 jaar oud, ongeveer 1.75–1.80 meter lang, kort donker haar, licht golvend met een pony en bruine ogen. Opvallend was dat de man een spleetje tussen zijn tanden had.

AANRANDING BRENNERBAAN

Zaterdag 16 augustus vond onder het viaduct in de omgeving van de Brennerbaan en de Waterlinieweg een soortgelijk incident plaats. Hierbij werd een 18-jarige vrouw door een man betast. De vrouw wist weg te komen. Het signalement van deze verdachte lijkt op dat van de man die de vrouw bij de Tolsteegsingel aanrandde. De politie onderzoekt het eventuele verband tussen de zaken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.