RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stadion FC Utrecht nog een keer geïnspecteerd 'voor de zekerheid'

1/2
UTRECHT - FC Utrecht wil het zekere voor het onzekere en wil nogmaals het stadion laten inspecteren.

Stadion Galgenwaard is namelijk gebouwd door dezelfde makers als het AZ-stadion waarvan eerder een deel van het dak instortte, zo meldt NH Nieuws. "We willen de veiligheid kunnen garanderen", aldus een woordvoerder van FC Utrecht.

De gemeente Utrecht en eigenaar van het stadion Jan Spelt hebben al een inspectie verricht in het stadion waarbij de bouwtekeningen en constructie zijn bekeken. Het ging om een zogenoemde 'optische inspectie'.

"Wanneer uit het onderzoek in Alkmaar blijkt wat er precies gebeurd is, kan daar ook gericht onderzoek naar gedaan worden in Galgenwaard en andere stadions in Nederland", liet een woordvoerder van de gemeente toen RTV Utrecht weten.

LASCONSTRUCTIE
Uit het tussenrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) bleek gisteren dat het dak van het AFAS-stadion in Alkmaar deels is ingestort doordat lasverbindingen waren bezweken. Mogelijk hebben zonnepanelen op het dak hier iets mee te maken. "Daarom benadrukken wij extra bij stadioneigenaar Jan Spelt dat we ook specifiek op het gebied van de lasnaden en lasverbindingen een waarborging willen hebben", aldus een woordvoerder van FC Utrecht aan NH Nieuws.

"We hebben geen enkel vermoeden dat daar iets mis mee is. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee", reageert Spelt. Zorgen maakt hij zich in ieder geval niet: "Ik heb vertrouwen in Romkes (red. de constructeur van het gebouw) en ik ga volgende week zondag bij de thuiswedstrijd met een gerust hart onder het dak in Galgenwaard zitten."

Wanneer het onderzoek plaatsvindt, is nog onbekend.

 Een lasverbinding van het AFAS-stadion in Alkmaar Een lasverbinding van het AFAS-stadion in Alkmaar | Foto: Onderzoeksraad voor Veiligheid


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -