Utrechtse Heuvelrug voor 54ste keer decor voor Kastelentocht

© RTV Utrecht / Lisanne Rutgers
DOORN - De Utrechtse Heuvelrug is vandaag voor de 54ste keer het decor van de Kastelentocht van vereniging De Stichtse Aanspanning. Tijdens de tocht rijden koetsiers met hun aanspanningen langs een aantal kastelen en landgoederen. Vorig jaar werden ze begeleid door een aantal oldtimers. Dit jaar zijn dat Rovers.
Het evenement wordt doorgaans druk bezocht. Het is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in Nederland voor liefhebbers van authentieke rijtuigen. Thuisbasis van de tocht is Huis Doorn. Dat is al jaren een museum en ook vandaag te bezoeken.
De toegang tot het terrein is gratis. De rijtuigen hebben zich vanochtend om 9 uur verzameld en vanuit daar een ochtendrit gereden. In de middag begint om 13.30 uur de tweede rit, die duurt tot ongeveer 15.30 uur. Dan wordt er onder meer langs kasteel Sandenburg in Langbroek gereden.
Een jury van twee volwassenen en twee kinderen besluit aan het einde van de dag welke koetsen met aanspanning de prijzen mee naar huis mogen nemen.
De mooiste koets wint een prijs.
De mooiste koets wint een prijs. © Ruud Wildeboer
De koetsen rijden het terrein op.
De koetsen rijden het terrein op. © Ruud Wildeboer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.