Man slaat uit het niets om zich heen op terras en springt in het water

© RTV Utrecht / Marc van Rossum Du Chattel
UTRECHT - Op het terras van restaurant De Pomp aan de Croeselaan in Utrecht heeft vanmiddag een man uit het niets om zich heen geslagen. Daardoor zijn twee mannen gewond geraakt. Een van de mannen is naar het ziekenhuis gebracht.
Een van de slachtoffers zat op het terras toen een voorbijganger ruzie met hem begon te maken. Daarop besloot de voorbijganger het slachtoffer te slaan. Vervolgens ging de amokmaker er vandoor. Een andere bezoeker besloot achter de man aan te rennen. Hij kreeg een kopstoot en had duidelijk pijn.

WATER

De dader rende vervolgens via de Asselijnstraat naar de Kruisvaart en sprong daar tussen de woonboten in het water. Er was veel politie en een duiker van de brandweer gemoeid met zijn arrestatie. Op de foto's is te zien dat een onbekende man zijn boot uitleent aan de politie om de dader in te rekenen. De man is uit het water gehaald en afgevoerd naar het politiebureau. Daar zit hij momenteel vast.
Waar de ruzie over ging, is niet bekend. Daarop heeft de politie ook nog geen antwoord. Mogelijk is de man verward of dronken.
Na het slaan, sprong de man in het water.
Na het slaan, sprong de man in het water. © RTV Utrecht / Marc van Rossum Du Chattel
De brandweer en de politie hebben de man uit het water gehaald.
De brandweer en de politie hebben de man uit het water gehaald. © RTV Utrecht / Marc van Rossum Du Chattel
Een agent springt in het water om de man te arresteren.
Een agent springt in het water om de man te arresteren. © RTV Utrecht / Marc van Rossum Du Chattel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.