Onrust bij arrestatie in Kanaalstraat

© RTV Utrecht
UTRECHT - Bij een arrestatie in de Kanaalstraat in Utrecht is zondagmiddag onrust ontstaan. Toen de politie een vrouw van 19 arresteerde begon een grote groep omstanders zich ermee te bemoeien. Volgens de politie stonden er zo'n tweehonderd mensen om de agenten heen.
Rond vijf uur 's middags zagen agenten op het Moskeeplein een jonge vrouw die zich verdacht gedroeg. Toen zij haar aanspraken kon zij zich niet identificeren. Toen de agenten in haar tas wilden kijken ging zij ervandoor. Bij de achtervolging viel ze en verzette ze zich hevig.
Dit trok de aandacht van omstanders die dicht om de arrestatie gingen staan en naar de agenten riepen. Hierop zijn meer agenten opgeroepen om de groep te kalmeren. Volgens een woordvoerder was er geen sprake van fysieke agressie richting de agenten. Na de arrestatie hebben twee agenten met omstanders gesproken.
Op het politiebureau bleek de arrestant een 19-jarige vrouw uit Ede te zijn. Ze is overgedragen aan een andere regio waar zij werd gezocht.

VECHTPARTIJ

In april van dit jaar ontstond op de Kanaalstraat ook onrust nadat mensen zich bemoeiden met een aanhouding. Hier bemoeiden tientallen mensen zich met een arrestatie, waarbij flinke klappen vielen. Inmiddels zijn hiervoor drie mensen veroordeeld voor mishandeling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.