RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FrankLin festival Soest groot succes; "Volgend jaar weer!"

1/3
SOEST - Het FrankLin festival in Soest afgelopen weekend was een groot succes. Het evenement, dat speciaal is voor mensen met een verstandelijke beperking, werd zondag voor het eerst gehouden. Na alle enthousiaste reacties die de organisatie kreeg weten ze het zeker: "Volgend jaar komt er een tweede editie."

Zo'n 500 bezoekers kwamen gisteren naar openluchttheater Cabrio in Soest. Onder meer Monique Smit, Frans Duijts, Dries Roelvink en de Deurzakkers traden daar op. Het festival is georganiseerd door het echtpaar Frank en Linda van Vugt en daar komt ook de naam FrankLin vandaan.

 Bezoekers van het festival gaan op de foto met Monique Smit Bezoekers van het festival gaan op de foto met Monique Smit | Foto: FrankLin Festival

Frank en Linda hebben samen ook de stichting FrankLin opgericht. Ze organiseren onder meer reizen voor mensen met een verstandelijke beperking. De zomer is een perfect moment voor een festival voor deze doelgroep, zeggen ze: "Mensen met een verstandelijke beperking gaan zelf vaak buiten de zomer op vakantie. En in de zomer zijn er weinig begeleiders, omdat die dan op vakantie zijn en daardoor zijn deze mensen vaak thuis."

Sinds gisteren zijn Frank en Linda dus ook organisatoren van een festival. "Het is er veilig voor onze bezoekers, in de zin dat het een omringd terrein is en ze vrij rond kunnen lopen", zei Linda van Vugt eerder in gesprek met Radio M Utrecht. "Verder zijn er veel vrijwilligers zodat ze constant geholpen kunnen worden. Woongroepen hoeven alleen het vervoer te regelen naar het terrein en dan vangen wij ze op. Zo kunnen ze echt feesten."

 Veel optredens in openluchttheater Cabrio liepen uit op polonaises Veel optredens in openluchttheater Cabrio liepen uit op polonaises | Foto: FrankLin Festival


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -