RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Baarns raadslid redt man van verdrinkingsdood

BAARN - Raadslid Peter Blokker, van de partij 'Voor Baarn', heeft vandaag een man van de verdrinkingsdood gered. Hij fietste toevallig langs en wist de man uit het water te halen. "Het was gewoon mijn plicht", zegt Blokker.

Vanmiddag iets voor 13.00 uur fietst Blokker zoals wel vaker langs het water van de Bestevaerweg in Baarn. Opeens hoort hij een vreemd geluid. "Ik hoorde wat gemurmel, het geluid kwam uit de sloot. Maar ik kon niks zien vanwege het hoge riet, dus ben ik naar de andere kant van het water gefietst."

GEEN CONTACT

Daar ziet Blokker een man die tot zijn kin in het water staat."Hij stond met de rug naar me toe. Ik heb hem geroepen en gezegd dat hij uit het water moest komen, maar ik kreeg geen contact. Daarom ben ik weer naar de andere kant gelopen zodat ik in zijn gezicht kon kijken. Hij had een heel verstarde blik en stond stokstijf in het water."

Blokker belt de politie en probeert de man nog een aantal keer met praten uit het water te krijgen. Als hij geen contact krijgt met de man en het erop lijkt dat de man begint te bewegen, gaat het mis. De man komt met zijn hoofd in het water.

REANIMATIE

Dat is voor Blokker het moment om ook het water in te gaan, omdat het de verkeerde kant op gaat. "Ik heb snel mijn kleren uit getrokken, ben die sloot ingelopen en heb hem er toen uitgetrokken. Er zat geen beweging meer in. Toen kwam gelukkig de politie en die hebben hem gereanimeerd en begon hij weer zelf te ademen."

"Je staat wel even te shaken", zegt Blokker een paar uur na het incident. "Natuurlijk doe ik het, maar toen ik hem eruit trok dacht ik wel: 'Oh, is het niet te laat geweest?', omdat er geen beweging in hem zat. Maar gelukkig kwam het allemaal goed."

Achteraf gezien is het goed dat Blokker is afgestapt toen hij de geluiden hoorde vanuit de sloot. "Ik had ook door kunnen fietsen naar huis en kunnen denken van: 'Ik heb wel iets gehoord, maar nou ja, het zal wel.' Het was een ingeving om even naar de andere kant van de sloot te fietsen om te kijken wat ik nou had gehoord." Blokker is blij dat de man nog leeft.

Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie laat weten dat hij nog in het ziekenhuis ligt. Hoe het nu met de man gaat is niet bekend. Ook is onduidelijk hoe de man in het water terecht is gekomen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht