Huis van Eemnes 1,1 miljoen duurder dan gepland

© Moederscheim Moonen Architecten
EEMNES - De bouw van het Huis van Eemnes valt 1,1 miljoen euro duurder uit dan gepland. Het gebouw, waar een bibliotheek, theater en sportfaciliteiten in worden gevestigd, gaat in totaal 14,1 miljoen kosten.
Ook de energierekening, onroerendezaakbelasting en schoonmaakkosten van het pand vallen hoger uit dan berekend: 456.000 euro per jaar in plaats van 445.000. De gemeenteraad moet nog instemmen met de extra uitgaven, burgemeester en wethouders vragen de raad de bedragen beschikbaar te stellen.
Het hogere kostenplaatje komt door aanpassingen die het gebouw beter geschikt moeten maken voor multifunctioneel gebruik. Hiermee werd in eerdere berekeningen te weinig rekening gehouden, aldus burgemeester en wethouders. Door de aanpassingen gaat de bouw langer duren, en vallen de kosten voor materiaal hoger uit.
Het college wil ook de renovatie van het skatepark voor het Huis van Eemnes naar voren halen. Deze zou in 2024 worden vernieuwd, maar dit wil het college samen laten vallen met de opening van het Huis. Dit gaat 80.000 euro kosten, in plaats van de eerder berekende 95.000.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.