RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

400 vrijwilligers al ijverig in de weer voor IJsselsteinse kindervakantieweek IJVO

1/2
IJSSELSTEIN - De komende dagen staan voor maar liefst 400 vrijwilligers in het teken van de IJVO. Al voor de 53e keer wordt deze razend populaire kindervakantieweek georganiseerd in IJsselstein. Maar vóórdat de ruim 1.800 kinderen maandag aan de slag kunnen, moeten de tenten worden opgebouwd, hout worden versleept en het terrein worden ingericht.

"Het thema van dit jaar is Egypte", vertelt IJVO-voorzitter Sebastiaan Weijmans. Dat idee kwam vorig jaar van één van de deelnemers.

"Normaal gesproken kiest een aantal vrijwilligers het thema, maar vorig jaar was er een meisje dat een brief had geschreven. Ze schreef dat ze Egypte zo'n mooi thema vond. Ze had een hele verhaallijn bedacht en namen voor de groepen binnen dit thema. Dat vonden we zó leuk, dat we dachten: dit gaan we gewoon doen."

De voorbereidingen voor deze editie van de kindervakantieweek gaan goed, vertelt Weijmans. Vele handen maken dan ook licht werk: honderden vrijwilligers zijn in meer of mindere mate betrokken bij de IJVO. "Het zijn 400 vrijwilligers, ontzettend veel. Ze komen bijna allemaal uit IJsselstein, maar er zijn ook mensen bij die vanuit vroeger iets met de IJVO hebben. Zo is er iemand uit Nijmegen, die ieder jaar terugkomt."

Vanaf maandag kunnen de IJsselsteinse kinderen tussen 6 en 12 jaar oud vijf dagen lang hun creativiteit in de vrije loop laten. Hutten bouwen, verven, knutselen, sporten en spelen staan op het programma.

IJVO-voorzitter Sebastiaan Weijmans vertelt over de kindervakantieweek in Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht