RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse gemeenten lopen warm voor fietsverkiezing

UTRECHT - Een week na de lancering van de enquête voor de titel 'Fietsstad 2020' zeggen al twee Utrechtse gemeenten voor de eindzege te gaan. Het gaat om de gemeenten Leusden en Veenendaal.

Leusden heeft in 2017 al de prijs voor wandelgemeente in de wacht gesleept en heeft daar graag nog een prijs bij. "De titel van fietsgemeente sluit daar goed bij aan", zegt Theo van Os beleidsadviseur bij de gemeente Leusden. De gemeente heeft een website gelanceerd om zoveel mogelijk stemmen te werven.

Leusden scoort iedere Fietsstadverkiezing goed, maar tot winst is het nooit gekomen. Volgens de beleidsadviseur maakt Leusden deze editie een goede kans op de eindzege vanwege "het groot aantal vrij liggende fietspaden en fietsvriendelijke beleid van de gemeente."

CONCURRENTIE
Ook Veenendaal wil graag met de eer aan de haal gaan. Die gemeente heeft ervaring met de titel 'fietsstad'. In 2000 won de plaats in het oosten van de provincie al eens. Wethouder Engbert Stroobosscher (ChristenUnie): "Het leek ons heel leuk om twintig jaar later ons weer aan te melden voor de nominatie."

Veenendaal heeft de afgelopen jaren flink in de fiets geïnvesteerd. In 2018 deed de gemeente ook mee, maar toen is Houten er met de prijs vandoor gegaan. "We hebben nu vrij liggende fietsstraten, brede fietsbruggen maar ook een verlichtingssysteem dat automobilisten waarschuwt als er een fietser aankomt", aldus Stroobosscher.

COMPETITIE
De wedstrijd voor fietsstad van het jaar is een initiatief van de Fietsersbond. Sinds ruim een week kunnen fietsers aangeven waar in Nederland het best gefietst kan worden. Gemeenten willen graag winnen, maar zien de uitkomsten van de enquête vooral als aandachtspunten in het fietsverkeer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -