RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraf voor Zeistenaar die doorreed na doodrijden Ierse studente

UTRECHT - De 37-jarige man die in maart een Ierse studente doodreed op de Biltsestraatweg in Utrecht is veroordeeld tot zes maanden celstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook mag hij van de rechter drie jaar niet meer achter het stuur stappen.

Volgens de rechter was de man onder invloed van alcohol en drugs, reed hij harder dan de toegestane snelheid en was hij tijdens het rijden met andere dingen bezig waardoor hij geen zicht had op de weg en de vrouw. Zij werd begin maart 's nachts aangereden door de man uit Zeist en overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

EERDER IN DE FOUT
De bestuurder verklaarde eerder in de rechtbank dat hij meteen wist dat hij een persoon had geraakt. Toch reed hij door en meldde hij zich pas een dag later bij de politie. De rechtbank rekent dat hem zwaar aan. Volgens de man deed hij dat omdat hij in paniek was. Bij het bepalen van de straf is er ook rekening mee gehouden dat de man al eerder te hard en onder invloed reed. Hij was daar ook al eens voor veroordeeld en dus een gewaarschuwd mens, stelt de rechter.

Het Openbaar Ministerie eiste acht maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk. De rechtbank wijkt daar vanaf. "De rechtbank heeft ook gekeken naar de omstandigheden op het moment van het ongeluk. Zo liep het slachtoffer op de busbaan. Een plek waar de verdachte er in principe vanuit had mogen gaan dat daar niemand liep. Met name om deze reden komt de rechtbank tot een lagere straf."

VERDRIET
De rechtbank oordeelt dat de man weliswaar schuld heeft aan het verkeersongeluk, maar dat het nooit zijn bedoeling was om de vrouw te doden. De rechter benadrukt dat geen enkele straf recht doet aan het verlies en verdriet dat is veroorzaakt.

Naast de opgelegde celstraf en rijontzegging, moet de man zich ook laten behandelen voor zijn alcohol- en drugsgebruik.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -