RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Woning kopen met NHG moet goedkoper'

AMERSFOORT - Een huis kopen met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) kan en moet goedkoper. Dat zegt de Vereniging Eigen Huis (VEH) uit Amersfoort in een oproep aan het kabinet.

Kopers die een NHG-hypotheek nemen kunnen makkelijker een hypotheek krijgen en betalen minder rente. Dat komt doordat het fonds het risico voor een hypotheekverstrekker dekt als een huiseigenaar de hypotheeklasten niet meer kan opbrengen of als het huis 'onder water komt te staan'.

Voor een NHG-hypotheek moet eenmalig een bedrag worden betaald op basis van de koopsom, maar Vereniging Eigen Huis vindt die premie te hoog. Door het aantrekken van de economie is de kans dat mensen gebruik moeten maken van de regeling kleiner geworden. Daarnaast klotst het geld van de NHG-pot door hoge huizenprijzen tegen de plinten.

Vorig jaar werd de premie al verlaagd van 1 procent naar 0,9 procent, maar dat kan volgens VEH nog verder omlaag. Bij een huis van 3 ton euro komt de huidige premie neer op een bedrag van rond de 2700 euro. Vooral voor starters zou een lagere NHG-premie goed zijn, aldus de vereniging.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -