Meer bijna-aanrijdingen bij werk aan het spoor

© RTV Utrecht / Niels Drost
PROVINCIE UTRECHT - Bij werkzaamheden aan het spoor zijn dit jaar elf bijna-aanrijdingen gebeurd. Dat zijn er drie meer dan in heel 2018. Spoorbeheerder ProRail vraagt medewerkers en onderaannemers dan ook om tijdens het werk extra alert te zijn.
Zo werd in Amersfoort dit jaar een storingsmonteur bijna aangereden toen hij met zijn auto een overweg opreed bij een rangeerterrein. Hij dacht dat er geen treinverkeer was. De machinist van een optrekkende trein kon een ongeluk nog maar net voorkomen.
De cijfers over de bijna-aanrijdingen zijn bekendgemaakt door stichting railAlert. RailAlert is eerder door ProRail en spooraannemers opgericht om dodelijke ongelukken te voorkomen bij werkzaamheden aan het spoor. De stichting noemt de toename "een zeer zorgwekkende ontwikkeling".
ProRail voert al langer campagne om andere weggebruikers te wijzen op het groeiend aantal ongelukken en bijna-ongelukken bij spoorwegovergangen. Volgens de spoorbeheerder behoren bijna-ongelukken tot de dagelijkse praktijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.