RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe tegenvaller BAM

BUNNIK - De Bunnikse bouwonderneming BAM heeft in de eerste helft van dit jaar een extra voorziening van 7,5 miljoen euro moeten nemen op sluisproject OpenIJ bij IJmuiden. Het betekende voor de bouwer een volgende tegenslag, nadat het bedrijf een paar weken geleden ook al met een winstalarm kwam.

BAM meldde na het eerste kwartaal al dat het sluisproject nog weer 3,8 miljoen euro duurder uit zou vallen. Dat bedrag is nagenoeg verdubbeld in de voorbije maanden. De extra euro's gebruikte BAM voor het nemen van voorzorgsmaatregelen voor het afzinken van het tweede caisson. De werkzaamheden lopen volgens de bouwer wel volgens schema. Eerder zadelde OpenIJ de bouwer al met tientallen miljoenen extra kosten op.

BAM waarschuwde onlangs voor oplopende kosten bij een aantal projecten in Duitsland en bij BAM International. De totale impact van die projecten viel met 94 miljoen euro ook nog eens 4 miljoen euro hoger uit dan eerder geraamd. Als verwacht sloot BAM de eerste helft van het jaar af met rode cijfers. Het gecorrigeerde verlies voor belastingen bedroeg uiteindelijk 27,2 miljoen euro.

BAM-baas Rob van Wingerden zei andermaal de negatieve resultaten te betreuren. Met opdrachtgevers wordt volgens hem nog altijd gesproken over compensatie. Al met al sloot BAM het halfjaar af met bijna 3,5 miljard euro aan omzet. Dat was een jaar eerder 3,2 miljard euro. De bouwer heeft nog voor 12,8 miljard euro aan werk op de plank liggen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -