RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe regels bebouwing op Rondeveense legakkers

DE RONDE VENEN - De gemeente De Ronde Venen werkt aan een nieuw bestemmingsplan voor legakkers in het plassengebied. Met het nieuwe beleid moet voor eens en voor altijd duidelijk worden wat wel en niet mag voor wat betreft bebouwing.

Op dit moment mag er bijna niets gebouwd worden op de legakkers. Maar er staan toch veel blokhutten en schuurtjes. Handhaven is door onduidelijke regels bijna ondoenlijk. De afgelopen periode zijn verschillende bebouwingsvarianten onderzocht. Het college legt nu een plan voor aan de raad waarbij kleinschalige bebouwing wordt toegestaan.

Een gebouw mag afhankelijk van het oppervlak van de landstrook maximaal 35 vierkante meter groot zijn. Het idee erachter is dat bebouwing er automatisch voor zorgt dat de legakkers beter onderhouden zullen worden.

Alle legakkers onbeperkt bebouwen is volgens de gemeente geen goed idee. Het heeft nadelige gevolgen voor de natuur en er is risico op wildgroei. Ook ontstaan er dan parkeerproblemen. De plannen zijn in samenspraak met natuurclubs, bewoners en legakkereigenaren bedacht. Volgende week neemt de raad een beslissing.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -