RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Filmmuziek van Utrechtse componist te horen op prestigieus Brits festival

UTRECHT - Vanuit zijn huis in de Utrechtse wijk Zuilen maakte componist Mark Wind de filmmuziek voor de Britse film Homeless Ashes, die eind volgende maand in première gaat op het prestigieuze Raindance Festival in Londen. Een mooie primeur voor de Utrechter, die met zijn studie culturele antropologie eigenlijk een compleet andere achtergrond heeft. "Ik heb het componeren zelf aangeleerd."

De vliegtickets voor de première op 23 september in Londen zijn al geboekt, vertelt Wind vrolijk. De Britse film die daar getoond wordt gaat over de jonge Frankie, een jongen die door een traumatische gebeurtenis dakloos raakt. "Je volgt zijn weg om te overleven als dakloze, waarbij zowel leuke en grappige momenten, maar ook hele trieste en schokkende dingen plaatsvinden."

PORTFOLIO
Via social media kwam Wind in contact met filmmakers. "Al vrij snel sloeg mijn muziek bij de mensen die ik online leerde kennen goed aan. Zo ben ik begonnen met een korte film in Nieuw-Zeeland en de documentaire 'Waiting' in New York, een film over drie Italianen die naar New York migreerden en hun leven weer vanaf 0 begonnen. Die documentaire heeft op Amazon Prime gestaan. Zo bouw je langzaam een portfolio en een reputatie op."

Zijn opleiding in de muziek is voornamelijk autodidactisch. "Ik heb heel geleerd uit boeken en het internet staat natuurlijk ook boordevol informatie. Als je vervolgens de juiste netwerken opzoekt, kun je online snel groeien."

ARTHOUSE FILM
En zo kwam hij ook in contact met de Britse regisseur Marc Zammit van Homeless Ashes. In deze film spelen verschillende Amerikaanse acteurs, waaronder Lew Temple (bekend van The Walking Dead) en Maria Howell (Hidden Figures). Tot de cast behoren ook een aantal bekende Engelse acteurs, zoals Jason Flemyng (The Curious Case of Benjamin Button) en Andrew Lee Potts (The Crown).

Wind: "Marc heeft zichzelf, zeker online, al behoorlijk in de spotlights gewerkt. Zo heeft hij op Twitter meer dan 400.000 volgers en kreeg onze eerste trailer meer dan één miljoen views. Er zit dus een behoorlijke beweging achter, zeker voor een arthouse film als deze."

Het is nog niet bekend of de film in de Nederlandse bioscopen gaat draaien. De gesprekken daarvoor lopen nog.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -