Stijging winkeldiefstallen Winkelcentrum Castellum Houten

© To Sytsma / Houtens Nieuws
HOUTEN/HOUTEN - De politie Houten maakt zich zorgen over de sterke stijging van winkeldiefstallen in Winkelcentrum Castellum in Houten-Zuid.
In een Facebookpost schrijft het korps dat er sinds begin juli van dit jaar maar liefst elf mensen op heterdaad zijn betrapt. In de meeste gevallen hadden de plegers geen strafblad en wonen ze in Houten.
"We begrijpen dat er ook in Houten mensen zijn met financiële en schuldproblemen. Dit rechtvaardigt echter geenszins het plegen van winkeldiefstallen", schrijft de politie op hun account. "Het sociaal team van Houten kan u helpen als u schulden heeft."

WINKELIERS LETTEN EXTRA OP

Winkeliers zijn de diefstallen meer dan dan zat en controleren tassen als ze iemand verdenken van proletarisch winkelen. Volgens de de huisregels van bepaalde supermarktketens mag dat.
De ondernemers in het winkelcentrum hebben daarnaast afgesproken altijd aangifte te doen bij de politie. Dan wordt een dief opgepakt en moet er naast een boete ook nog een bedrag van 181 euro schadevergoeding worden afgetikt bij de supermarkt. Een winkeldiefstal betekent in de meeste gevallen ook een aantekening op het strafblad en kan sollicitaties in de weg staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.