RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

St. Antoniusziekenhuis opent nieuwe verloskamers in Utrecht

LEIDSCHE RIJN - Het St. Antoniusziekenhuis in Leidsche Rijn opent volgende week vier nieuwe verloskamers. Binnen twee maanden komen daar nog eens vier extra kamers bij, waardoor het totaal op 24 uitkomt.

Die kamers zijn hard nodig. Vorig jaar sloot het Antonius nog het geboortecentrum op de locatie in Nieuwegein vanwege personeelsgebrek. Daardoor was het regelmatig zo druk in Leidsche Rijn dat sommige zwangere vrouwen uit de regio een ander ziekenhuis moesten kiezen.

Die personeelsproblemen zijn er nu niet meer. Het Antonius heeft recent 25 nieuwe medewerkers voor de geboortezorg aangenomen. Het ziekenhuis heeft er daarbij voor gekozen om de afdeling in Nieuwegein gesloten te houden en de geboortezorg in Leidsche Rijn te concentreren. Dat zou volgens het Antonius tot meer logistieke voordelen moeten leiden.

Dat heeft tot direct resultaat dat er nu meer verloskamers kunnen worden geopend. "We hebben gemerkt dat we in Utrecht juist meer zorg kunnen leveren dan verwacht," zegt afdelingshoofd Herman Satter.

Al spreekt Satter liever van verlossuite in plaats van verloskamer, want de kamer is ingericht op een langer verblijf als dat nodig is. "Als er tijdens de bevalling iets gebeurt waardoor moeder en kind langer moeten blijven, dan kan dat gewoon op dezelfde kamer. Bijvoorbeeld als Úen van beiden ziek is. De vader kan dan ook blijven slapen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -