RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nationaal Militair Museum zet Zomeroffensief in met F-104 Starfighter

SOESTERBERG - Dit weekend staat het Nationaal Militair Museum in het teken van het Soesterberg Zomeroffensief. Tijdens het tweedaagse evenement zijn op het buitenterrein bij het museum tientallen bijzondere vlieg- en voertuigen te zien, zoals de F-104 Starfighter, een van de bekendste gevechtsvliegtuigen van de vorige eeuw.

Ook de F-4 Phantom staat opgesteld, evenals de Britse Challenger-tank en de Russische T34-tank. Twee keer per dag wordt een show opgevoerd, maar ook is er een militaire markt, muziek, een foodcourt en zijn er activiteiten voor kinderen.

Volgens een woordvoerder van het museum ligt het bezoekersaantal tot dusver rond het aantal dat vorig jaar op het evenement afkwam. Het museum denkt na de eerste dag op 5000 belangstellenden uit te komen.

Het museum in Soesterberg heeft voorzorgsmaatregelen genomen tegen de hitte. Er zijn extra drinkwaterpunten en bezoekers worden op voorhand gewaarschuwd dat ze zich goed tegen de zon moeten beschermen en veel drinken mee moeten nemen. ''Ze zitten een uur op de tribune en die staat vol in de zon.''

Het Nationaal Militair Museum heeft als thema de betekenis van de krijgsmacht voor ons land in heden, verleden en toekomst.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -